Sweeter than
honey

Mijn naam is Jasmine Luttmer en ik ben sinds 2019 trotse eigenaar van mijn eigen bakkerij, Sweet Honey Bakery. Vanaf het begin ben ik gevestigd in de Foodhal te Arnhem. Hier bak, bedenk en verkoop ik al mijn eigen taarten met veel plezier. Hoewel mijn bedrijf redelijk jong is ben ik al sinds ik me kan herinneren bezig met het bakken van taarten en andere lekkere zoetigheden. Na ontelbare keren in de keuken bij mijn ouders taarten te hebben gemaakt, begon ik op mijn dertiende met het verkopen van taarten op bestelling. Ik had mijn eigen bedrijfje genaamd: ‘Bake Baby Bake’. Op mijn achttiende heb ik de stap genomen om een professionele opleiding te volgen aan de bekende koksschool ‘Le Cordon Blue’ te Londen. Na deze opleiding wilde ik al mijn nieuwe kennis stoppen in iets nieuws, mijn eigen bakkerij!

Ik ben er in geslaagd om van mijn passie mijn beroep te maken en mensen te laten genieten en glimlachen als ze mijn producten proeven. Hier doe ik het voor!

WhatsApp Image 2021-01-27 at 11.55.29

Bakken is iets waar ik als kind verliefd op raakte. Als kind uit een echte horecafamilie waren ovens  nooit ver weg en stond ik vaak ademloos voor een oven te staren om deeg in een bakblik te zien rijzen. Een van de eerste bakgerechten die ik leerde maken leerde ik van mijn oma; ‘Zwetschgenkuchen’ een Duits/Tsjechische pruimentaart. Ik mocht beginnen met het schoonmaken van de pruimen, daarna het ontpitten en zo leerde ik van haar stapje voor stapje het hele recept. Toen ik later samen met mijn oma een eigen recept voor een worteltaart heb gemaakt omdat ik mijn vader voor zijn verjaardag wilde verrassen, was ik verkocht. Tot op de dag van vandaag is dit mijn favoriete taart en heb ik dit recept steeds verder aangepast en verbeterd. 

Omdat ik bakken zo leuk vond maakte ik vaak voor vrienden en familie verjaardags- en andere taarten. Toen ik dertien was, was ik hier zo druk mee dat ik er mijn eigen kleine bedrijfje mee begon; Bake Baby Bake. Ik was na mijn schooluren bijna dagelijks bezig met het bakken van taarten, het verslinden van bak- en kookboeken en vooral heel veel uitproberen. Ik werd zo blij van al die positieve reacties dat ik toen al wist dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Ik ben toen gaan zoeken naar een passende opleiding.

Al voordat ik achttien werd wist ik al dat ik een patisserie-opleiding wilde volgen. Ik heb gekozen om een opleiding ‘Culinary arts’ en ‘Boulangerie et Patisserie’ te doen aan ‘Le Cordon Blue’ in Londen. In de kookwereld staat een opleiding aan Le Cordon Blue bekend als een van de meest waardevolle ter wereld. Waardevol maar ook erg zwaar, ik moest wachten tot mijn achttiende voor ik toegelaten werd. Toen het moment kwam dat ik achttien werd zat ik kort daarna in mijn eentje in Londen om mijn droomopleiding te volgen. 

244161176_1324002131352119_1162462683295403787_n
PHOTO-2021-01-27-15-00-45

Tijdens mijn opleiding leerde ik  eerst alle basistechnieken van het bakken van patisserie gerechten. Daarna werden deze technieken langzaam uitgebouwd om zo een allround patisseriebasis te creëren. Alle vormen van patisserie kwamen voorbij van de klassieke  Franse, Britse tot en met fusiongerechten. Ik vond het geweldig om dit te leren en hierin mijn eigen stijl te vormen. 

Toen ik terugkwam na het afronden van mijn opleiding wilde ik graag alles wat ik geleerd had in de praktijk brengen in mijn eigen zaak. Ik kreeg de kans om mijn eigen bakkerij te openen en heb deze met twee handen aangegrepen. Eindelijk kon ik mensen blij maken en laten genieten van mijn taarten met mijn eigen twist. Hierin kan ik alles wat ik geleerd heb combineren en verder verfijnen.

Ik omschrijf mijn eigen stijl altijd als ruig en tegelijkertijd verfijnd. Stoere, stevige ingrediënten met pure smaken zoals echte bessen, echt fruit en huisgemaakte vanille extract in plaats van chemische smaakversterkers. Ik werk met hoge kwaliteit producten voor al mijn ingrediënten. Van eetbare bloemen, basisproducten zoals mijn chocolade, boters, eieren en bloem. Ik sta voor kwaliteit die het gevoel van vroeger oproept. Ik werd altijd helemaal verliefd op het ‘home baked’ gevoel, het gevoel dat je kreeg als je vroeger bij je opa en oma op bezoek ging en je oma een verrukkelijke appeltaart op tafel toverde. Dat gevoel wil ik bij mijn klanten oproepen. 

Ik verwelkom jullie graag in mijn bakkerij om jullie kennis te laten maken met de Alice in Wonderland achtige wereld die patisserie heet.  Daarnaast vind ik het erg leuk als mensen mij benaderen met hun eigen ideeën. Ik maak graag samen met jullie, jullie perfecte taart. 

Kusjes,
Jas